הזכויות שלכןם

האם ידעתןם שבתי חולים בישראל מפרים את החוק?

על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות תשכ״ב – 1962, חוק זכויות החולה התשנ”ו-1996, וחוק יסוד כבוד האדם וחירותו אנו האפוטרופוסים של התינוק שלנו, יש לנו זכות חוקית ומשפטית ללוות אותו בכל בדיקה וטיפול, להחליט על כל הטיפולים שיקבל ולשהות איתו באפס הפרדה, ולתינוק שלנו יש את הזכות החוקית והמשפטית לשהות עם הוריו כל הזמן.

לכן, דעו כי יש לכם זכות מלאה המעוגנת בחוק לאפס הפרדה. ועדיין בחלק מבתי החולים הזכות הזו מופרת במצבים מסויימים, עליהם תוכלו לקרוא בהמשך.

חשוב לדעת: לעולם נוהל בית חולים לא גובר על חוק מדינה.

קראו את המידע, הדפיסו את מכתב העו”ד, הגיעו עם ידע לבית החולים.

אך שימו לב, דרך הפנייה שלכם לצוות בית החולים בעלת משמעות, לעיתים פנייה אל הלב של הצוות, ותקשורת נעימה איתם, תועיל יותר מאשר ציון זכויות חוקיות והצגת מכתב מעו”ד. שקלו זאת בהתאם למצב ברגע האמת.

תוכלו גם לצפות בקורס הכנה לאפס הפרדה שלנו כדי להתכונן.

קיסרי ואפס הפרדה

מחקרים

הזכויות שלכם.ן

גורמים להפרדה

התינוקיה

שיח עם הצוות

כיום יש כבר צוות רב שמבין ותומך אפס הפרדה, אבל עדיין ישנו צוות שמתוך אילוצי עומס, הרגלים או חוסר הבנה פועל להפרדת האם והתינוק.
תמיד זכרי שהצוות רוצה רק בטובתך, ועובד ימים ולילות במשמרות כפולות בשבילך, שיח נעים ומכבד רצוי בכל מצב.
אספנו עבורך משפטים שונים שהורים בקבוצה אמרו לצוות בית חולים שהמליץ על הפרדה וכך נמנעו מהפרדות מיותרות:

בתינוקיה

  1. זה מסוכן להזריק/לקחת דם כשהתינוק יונק-
    אני יודעת שאחיות רבות כבר עושות זאת היום, וזה לא גרם לביות. תוכלי לנסות? אם את מרגישה עם זה לא בנוח, אנחנו נמתין שתקראי לאחות שיהיה לה נוח לבצע את הבדיקה כך. כמו שאחיות טיפת חלב מאפשרות בטיפת החלב.

  2. לא מומלץ להניק תוך כדי זריקה, זה עלול לקשר אצל התינוק טראומה עם הנקה-
    לפי הידוע לי, ארגון הבריאות העולמי וגם משרד הבריאות ממליצים על הנקה כמשכך כאבים במהלך טיפולים בתינוקות, ככה שאני מרגישה רגועה שזה לא ייצור טראומה.

  3. אנחנו נותנים מי סוכר להרגעה-
    לא, תודה. אני מעדיפה לתת חלב אם, זה מעניק אפקט דומה. נעדיף לסחוט חלב אם למזרק קטן אם הוא לא ירצה לינוק.

  4. תמתיני בבקשה בחוץ, נקרא לך כשנתחיל לטפל בתינוק שלך –
    אני נשארת איתו, תודה :). אשמח אם תראו לי איפה אוכל לחכות יחד איתו לתורנו מבלי להפריע לכם.

  5. את מפרה את החיסיון הרפואי של התינוקות האחרים-
    הזכות של התינוק שלי למלווה עומדת גם היא. אני מוכנה לזוז איתו להיכן שנידרש, אבל אנחנו לא נפרדים.

  6. למה את נשארת כאן? את לא סומכת עלינו?
    אני סומכת עליכן ממש, אתן מדהימות, ורואים את זה, פשוט חשוב לי לראות את התינוק שלי כל הזמן, הרי לא היית מצפה שאשאיר כאן תינוק בן שבוע נכון?

  7. אני מבקש שתצאי לפני שאני בודק את תינוקך (ממש נדיר לשמוע את זה) –
    אנחנו החלטנו לשמור על הזכות החוקית של תינוקנו למלווה בעת קבלת טיפול רפואי, אם אתה לא עובד ככה אני מבקשת להמתין לרופא אחר.

במעבר למחלקה

  1. . עכשיו התינוק בא איתי (עם אבא) לתינוקיה ואת צריכה להיקלט במחלקת יולדות
    אנחנו רוצים אפס הפרדה, נלך ביחד לאן שצריך. אנחנו סומכים עליכם שתמצאו פתרון שבו נוכל לא להפרד.

  2. אין מקום באפס הפרדה/ בביות מלא/ביולדות ולכן לא תוכלו להיות יחד עד שתתפנה מיטה
    אני מוכנה להמתין היכן שיידרש, יחד עם התינוק שלי. במסדרון, בחדר ההנקה, בחדר לידה פנוי. בבקשה שמרי עלינו, שלא נצטרך להפרד.

  3. את הטיפולים בתינוקיה התינוק צריך לקבל מייד, הוא לא יכול להמתין שאמא תוכל ללוות אותו
    שמעתי מבתי חולים אחרים שויטמין K אפשר לתת תוך 4 שעות מהלידה. ויתר הטיפולים יכולים להמתין. בלידות בית לדוגמא ניתן להמתין עם בדיקת רופא 24 שעות. אין סיבה למהר אם כך. נשמח אם אחות תוכל להשגיח עלינו מפעם לפעם ולראות שהכל בסדר איתנו עד שתפוג השפעת האפידורל.

  4. מה זה משנה אמא או אבא? אחד מכם יצטרף לתינוק ונסיים מהר
    כי אני לא רוצה להישאר לבד אחרי לידה או בלי התינוק שלי, זה גורם לי לדיכאון. הבדיקה אמנם קצרה, אבל ההמתנה עלולה להתארך. כי אבא רוצה לדאוג לשנינו וקל יותר לעשות את זה כשכולם יחד. וכי אם התינוק יהיה רעב, אנחנו מעוניינים בהנקה בלבד. אני לא רוצה חצי הפרדה.

  5. את לא יכולה להצטרף לתינוקיה, את על אפידורל
    אני מבקשת כסא גלגלים. אם אין כסא גלגלים פנוי, התינוק ימתין איתי במחלקת יולדות עד שתפוג השפעת האפידורל. נשמח שאחות תשגיח עלינו מדי פעם לראות שהכל בסדר איתנו והתינוק חיוני. אנחנו נדאג לו לחימום בעור לעור בזמן הזה ולהאכלה לפי דרישה.

  6. זה מסוכן להוביל את התינוק על הידיים שלך, הוא חייב להיות בעריסה
    בהרבה בתי חולים מאפשרים מעבר על מיטת היולדת. אני מרגישה טוב, ואם ארגיש חלשה, אבקש לקחת אותו ממני.אני רוצה להמשיך את העור לעור שלא ירד לו החום במעברים. המלווה שלי ילך לידינו וישים על התינוקי יד, לשמור עליו מנפילה. אם אתן מעדיפות אני יכולה לעבור במיטה ולא כסא גלגלים ליתר בטחון.

בחדר הלידה

  1. אני חייבת לחתוך את חבל הטבור, זה הנוהל שלנו –
    אני יודעת שבבתי חולים רבים משהים את הניתוק, כי גילו שההשהייה מגדילה את כמות הברזל וספיגת החמצן אצל התינוק, ישנם מחקרים שמראים שיש הגדלה בסיכון לצהבת, אך זה אינו מסכן את התינוק.

  2. אני חייבת לעטוף את התינוק אחרת הוא יתקרר- אני יודעת שבבתי חולים אחרים ממליצים על עור לעור, כך שבטח חום הגוף שלו יישמר גם אם תניחי אותו עליי עור לעור, נספוג ממנו את הנוזלים כדי שלא יתקרר ותכסי את שנינו יחד. הבאנו מהבית שמיכה וכובע בדיוק למטרה הזו, אם תוכלי לחמם אותם זה יהיה מעולה.

  3. אני חייבת לשקול את התינוק –
    אנחנו ממש מעדיפים שלא יפריעו לנו עכשיו אם זה לא דחוף. אם לא ניתן, אנחנו מעדיפים שהמלווה ישקול אותו ואז נמשיך את העור לעור.

  4. את לא יכולה להחזיק את התינוק בזמן לידת השילייה/ תפירה –
    ממש חשוב לי להמשיך להחזיק אותו, עור לעור והנקה של התינוק שלי עוזרים לי לזרז את יציאתה של השילייה באופן טבעי. אני צריכה את הסחת הדעת והאוקסיטוצין שהתינוק מעודד בזמן התפירה. המלווה שלי כאן בכדי להניח עלינו זוג ידיים נוספות ולוודא שחלילה לא אשמוט את התינוק.

  5. עכשיו חייבים לפנות את חדר הלידה ליולדת הבאה
    חשוב לנו מאוד להמשיך להיות ביחד בעור לעור, ולא להפסיק את ההנקה. לפי ההמלצות של ארגון הבריאות העולמי. אני מבינה שיש עומס, ולכן מוכנה להתפנות מחדר הלידה יחד, תוך כדי עור לעור והנקה, למקום בו נוכל להמשיך להיות עור לעור בלי הפרעה.