גורמים להפרדה

יש סיבות רבות להפרדת אם מתינוק לאחר הלידה, ופעמים רבות הן שרירותיות ולא כתוצאה מצורך רפואי, כך שמקרה מסוים בבית חולים אחד יביא להפרדה, ובבית חולים אחר אותו המקרה לא יביא לשום הפרדה.

חשוב לדעת שבכל הקשור לאפס הפרדה חל שיפור עצום בבתי החולים בשנים האחרונות ויש סיכוי גבוה שלא ינסו להפריד בינכם ובכל זאת, חשוב גם להתכונן למצבים האחרים. הרי אין לך יכולת לדעת מה יהיה מצב העומס בבית החולים, איך יהיה הצוות שיטפל בך או איך הלידה תתפתח ואיך תרגישי בסופה – אם למשל יהיה צורך בניתוח.

כדאי מאוד לבחור בבית החולים שיתאים למצב הרפואי שלך בהיריון ובלידה, למשל: תרופות שאת נוטלת, סכרת, ילדים קודמים שחלו בצהבת, אפידורל ועוד.

בעמוד זה מרוכזים המקרים הרפואיים והלא רפואיים שעלולים להביא להפרדה, תוכלי גם לצפות אונליין בהרצאה שלנו בנושא זה..

חשוב שתגיעי ללידה מוכנה ועם מודעות לכל האפשרויות והתרחישים. זה חשוב עבורך וחשוב מאוד גם לבני או בנות הזוג ולמלווים, כדי שלכולןם יהיו  בקנה כל הפתרונות והדרכים היצירתיות להמנע מהפרדה כמעט בכל תרחיש שהוא (למעט מצב חירום רפואי שלא מאפשר זאת).

קיסרי ואפס הפרדה

מחקרים

הזכויות שלכם

גורמים להפרדה

התינוקיה

אפס הפרדה אפשרי בהרבה בתי חולים בלידת תאומים

עדות מלידת תאומים
באפס הפרדה

“הלידה כאילו נגמרת אבל בעצם ממש לא. יש עוד לידה תיכף. אני מבקשת להניח לי להמשיך בעצמי. מתחילה להניק את הקטנטונת ותוך כמה רגעים מתחילים שוב צירים. דין מוריד חולצה, אני מעבירה לו את הקטנה לעור לעור. מתרוממת שוב. שלושה צירים והקטנטן בחוץ. עכשיו זה אמיתי! היו לי שני תינוקות בבטן!… כמובן שאחרי כמה דקות מתחילים להציע הצעות ולבקש בקשות (פיטוצין? אפשר לקחת אותם לכל מיני דברים? אה… לא, תודה).

אז הנה אנחנו, הורים ל – 6, בחדר לידה, מחייכים מאוזן לאוזן. קיבלנו בדיוק את הלידה שרצינו: אפס התערבויות רפואיות למרות שזירזנו, עור לעור, השהית חיתוך חבלי טבור, שליטה מלאה בכל התהליך. בשלב הזה, המערכת כבר מבינה שאנחנו לא נפרדים מהתינוקות שלנו בשום שלב. אני מסיימת להניק את הקטנה, מעבירה לדין, מקבלת את אחיה ואז הוא יוצא איתה לשקילה (המשקל נמצא מחוץ לחדר בגלל חדרי הלידה הקטנים) ומתחלפים שוב.

לכולם ברור לחלוטין שאין מה לדבר על עריסות פלסטיק או שרשרת חיול בתינוקיה. למחלקה אנחנו מתגלגלים יחד – אני והילדים על המיטה, דין מוביל עריסות ריקות. נכנסים לחדר ובו עוד 2 יולדות. אף אחת לא באפס הפרדה. אנחנו באמצע, באפס הפרדה עם שני תינוקות. ברור שדין נשאר איתנו – זה בכלל לא פתוח לדיון. מצד שני… אפס הפרדה לא באמת יכול להתבצע כשלמלווה הצמוד יש בקושי כיסא פלסטיק לשבת עליו. אין כורסא, אין פינת החתלה, אין שליטה במזגן (קור אימים), פלורסנטים נדלקים כל שניה…. לשנינו ברור שברגע שמקבלים אישור – חוזרים הביתה.

לתינוקיה הגענו עם הילדים פעם אחת. לקחו בדיקת סוכר (הראשונה נלקחה ליד המיטה אחרי שכנוע לא קטן מצידנו) ונתנו ויטמין k. כשהבינו שאנחנו מתכננים להשתחרר פתאום הרופאים והאחיות התחילו להגיע אלינו. אבל כל זה לא שינה את העובדה שאפס הפרדה עם תאומים צריכה תנאים קצת יותר מאפשרים.

הדר מור הארט, ספטמבר 2017

תאומים

בכל מה שקשור ללידת תאומים באפס הפרדה, יכולים להיות שלושה פרמטרים שישפיעו על האפשרות שלכן לא להפרד מהתינוקות:

אופן הלידה

בהרבה מקרים, בשל מצג התאומים או שיקולים שונים מחליטים על ביצוע ניתוח קיסרי. יש אפשרות לקיסרי באפס הפרדה, עוד לא שמענו על תקדים של אפס הפרדה בקיסרי תאומים, אבל לכל דבר נדרשים חלוצים ונשמח לסייע לכם ככל יכולתנו!

בלידה וגינלית

יש בתי חולים שיעדיפו לבצע לידת תאומים בחדר ניתוח, למקרה שיהיה צורך לסיים אותה בניתוח בהול. ישנם בתי חולים בהם הרופא קובע על המקום היכן תתקיים הלידה. חשוב לציין! אם לא התממש הסיכון לניתוח חירום, עצם קיום הלידה בחדר ניתוח לא אמור להוות סיבה להפרדה. בפועל, לפעמים יש מגבלות על הדברים הבאים, גם אם כולם יציבים וחיוניים:
– האפשרות לליווי בלידה בחדר ניתוח
– האם הלידה תתקיים במיטת לידה או על משטח חדר הניתוח (משטח ישר שמורכב להיות עליו בעור לעור והנקה עם תאומים
– האפשרות לכבוד את המזגן כדי לעשות עור לעור לפני לידת השלייה ותפירה במידת הצורך
– האפשרות למעבר להתאוששות משותפת בחדר הלידה.
כעקרון בבתי חולים בהם הלידה היא בחדר ניתוח, יהיה יותר מסורבל ליישם עור לעור ובונדינג מיד לאחר הלידה. אנו ממליצות לבדוק מול בית החולים שבו אתן מתכננות ללדת את כל המצבים והתרחישים האפשריים, ולפעול ליצירת התנאים המיטביים עבורכם.

שבוע ומשקל לידה

גיל הריון תאומים ממוצע שונה מעובר יחיד, ועומד על 36-37. גם המשקלים יכולים להיות קטנים מהממוצע של עובר יחיד, מה שיכול להשפיע על הצורך בניטור והשגחה בפגייה או בתינוקיה. לבתי חולים שונים יש קריטריונים שונים לגבי שבוע לידה ומשקל לידה מינימליים לאפס הפרדה, וגם את זה רצוי לבדוק באופן ספציפי למקרה שלכןם.

מלווה

הפרמטר הזה חשוב תמיד באפס הפרדה אך הופך קריטי כשמדובר בתאומים – גם לבטיחות התינוקות וגם לעזרה בתפעול השוטף, כשההחלפות כפולות, ההנקות כפולות וכל זה כשיתכן שהיולדת כאובה או אחרי קיסרי.

שאלה של יולדת

יולדת שאלה בקבוצה שלנו: “אשמח לשמוע ממי שעשתה ביות מלא עם תאומים. איך הסתדרתם?” קראו כאן את התשובות שקיבלה.