לקראת לידה?

אם את מבררת על קורס הכנה ללידה, חופשת לידה, דמי לידה או מענק לידה, או מחפשת המלצות על עגלה לתינוק, אם יש לך צרבת, אם הכנת כבר ערכת לידה, אם את עושה השוואה בין דגמים של מנשאים ואם כפות הרגליים שלך נפוחות, כנראה שהלידה מתקרבת. גם אם זה הריון ראשון, או שאת כבר לקראת לידה שנייה, תמיד יש הכנות של הבית, של המחשבות ושל הלב לקראת הלידה.

אחד הדברים שחשוב להיערך אליהם זו הלידה עצמה. אם זה ההריון הראשון שלך, אנחנו ממליצות בחום על קורס הכנה לידה וספר ללידה בו תוכלי לעלעל כששאלות יצוצו. אם כבר ילדת, את בטח נזכרת שוב בחוויה עכשיו, עושה הפקת לקחים ומסקנות, מתלבטת או כבר יודעת אם תרצי ללדת שוב באותו בית חולים.

הרבה דברים משפיעים על חוויית לידה טובה – מועד הלידה, מוכנות פיזית ורגשית, ליווי טוב של בן הזוג, התמודדות עם כאב ועם ‘הפתעות’ כאלה ואחרות שצצות, כמו GBS חיובי, לידה מכשירנית, ירידה בדופק, צהבת ילודים, סכרת הריון, רעלת הריון ועוד שלל מצבים שיכולים להלחיץ ולאיים על בריאותך ובריאות התינוק שלך. אפילו הריון תאומים

לבית החולים בו תבחרי ללדת יש השפעה גדולה מאוד על חוויית הלידה שלך, הן בחדר הלידה והן במחלקת היולדות. בהמשך, היחס שתקבלו בתינוקייה יכול להותיר חותם נורא או נפלא, בהתאם ליחס של הצוות המטפל. הידעת? מחקרים רבים מראים כי הפרדה בין אם לתינוק שרק נולד מעלה את רמות הסטרס בגופם של שניהם ופוגעת בחוסן הגופני והרגשי שלהם. ככל שתשארו יחד, מהלידה ואילך, כך תתפתח ביניכם הקשרות בריאה, הנקה בריאה והחלמה בריאה מהלידה.

‘אפס הפרדה’ פירושה, שאֵם ותינוק אינם נפרדים כלל, כל עוד אין בכך סכנה בריאותית לאחד מהם, מרגע הלידה ועד השחרור הביתה מבית היולדות. לא בזמן בדיקות או חיסונים לתינוק, ולא בזמן הטיפול שלאחר הלידה באם. כן, אפילו לאחר ניתוח קיסרי – זה אפשרי! ויותר מכך, זה חשוב ונכון עבור שניכם.

אז מה הבעיה? למה לא כך מתנהלים במחלקות בבית החולים? כיוון שהצוות שם שואף לטפל ביעילות רבה ככל הניתן במספר גדול של יולדות וילודים, נוח להפריד את הטיפול בהם – התינוק בתינוקייה והאם במחלקת יולדות. אנחנו ב’אפס הפרדה’ לקחנו על עצמנו להסביר לצוותים הרפואיים כיצד ניתן לאפשר לנשים המבקשות זאת להשאר עם תינוקן לכל אורך השהות בבית החולים.