יולדות משתפות את דעתן

את מתלבטת האם כדאי לך לנסות בלידה הזו אפס הפרדה?

יולדות רבות התלבטו בדיוק כמוך, ושאלו את השאלה הזו בקבוצה שלנו, בעמוד הזה ריכזנו עבורך חלק מהתשובות שחברות קבוצה שכבר יישמו אפס הפרדה ענו להן.

למה כדאי לי אפס הפרדה?

אביבה אוחיון

יכולה להגיד שאני באתי מוכנה שאני רוצה אפס הפרדה אבל לאחר הלידה הייתי כל כך חלשה שלא אישרו לי , והעבירו אותי לביות חלקי, אבל בלילה למרות החולשה וזה שדיממתי והייתי מסוחררת לא הצלחתי להשאיר את הקטן שלי בתינוקיה , הגעתי לשם להחזיר אותי וכשראיתי את התינוקות בוכים פשוט לקחתי אותו חזרה איתי לחדר.
יום למחרת ביקשתי כבר לעבור לאפס הפרדה ולמרות שכשעברתי כל פעם ביקשו ממני לעבור חזרה לביות חלקי כי הייתי חלשה ולא יציבה המודינמית( דיממתי הרבה בלידה) סירבתי והסברתי שוב ושוב שלא משנה מה אני לא משאירה אותו בתינוקיה, כי הוא חלק ממני , והוא נותן לי כוח .

Lior Levy

עוד לפני שהכרתי את הקבוצה הזו היה נראה לי הזוי לקחת את הילד שלי שהרגע נולד רחוק ממני, שישכב שעות ליד המוני עריסות עם תינוקות בוכים, בלי לדעת אם מתייחסים אליו ברגישות, איך הוא מרגיש ומה הוא צריך. היה נשמע לי גם מופרך שאצטרך אישור של מישהו כדי לראות ולחבק את הילד שלי ושיקציבו לי זמן להיות איתו.
היה לי ברור עוד לפני הלידה שהבת שלי צמודה אליי כי אני אמא שלה ואני צריכה להיות איתה ובשבילה מהרגע הראשון.
ההתאוששות שלי מהלידה הייתה יותר קשה מהלידה עצמה, צלעתי ובקושי זזתי וסבלתי מכאבים ועם זאת הנוכחות שלה לידי לא הכבידה עליי
– להיפך –
עזרה לי להבין בשביל מה כל זה היה, היה לי את מי לחבק ולנשק ולהתרגש במקום להתמקד בכאבים, גם כל מה שרציתי זה להיות איתה, לעטוף אותה ולהכיר אותה כמה שיותר…
לא שופטת אף אחת שבוחרת אחרת אבל בשבילי לא הייתה התלבטות.

Hadas Drory Noam

כי התגעגעתי אליו עוד לפני שהוא נולד, אז עכשיו שהוא סוף סוף בידיים שלי, אני ממש לא יכולה לוותר עליו לשנייה.

Shir Kochman Negbi

אני לא רציתי אפס הפרדה כי הרגשתי מותשת אחרי לידה וגם הייתי די בשוק מהכל, שמתי את המלאך בתינוקייה ובסוף קראו לי כל הזמן להניק אותו אז לא נחתי גם ככה, פעם הבאה אעשה אפס הפרדה, שנינו נרוויח…

Tamar Gordon

כי המחשבה של התינוקת שלי שןכבת בתינוקייה, עם האורות החזקים, עם צווות עמוס שלא ניגש אליה כשהיא בוכה, עשתה לי רע בלב.
אני כן מאוד מבינה נשים שצריכות כמה שעות לעצמן אחרי הלידה. לאגור כוחות למה שעתיד לבוא. זה בהחלט היה לי חסר.
אבל הצורך להיות צמודה אליה היה חזק יותר אצלי.

Lada Lia Elgort

בין כל התגובות שזה טוב לתינוק אגיד לך שאפס הפרדה לפחות לי עשה טוב נפשית/
לא יכולתי לתאר לעצמי שהקטני שלפני שניה היה חלק ממני יהיה בלעדי

Neta-li Norén Zach

כשהפרידו אותי דאגתי כל הזמן לתינוקת הייתי בסטרס תמידי ואין שום מצב לנוח ככה, והייתי עצובה כשנכנסתי לתינוקיה וראיתי מה הולך שם ועצבנית מזה שברגע שהבנתי מה קורה ורציתי לחזור בי מההחלטה לשים בתינוקיה לא “אישרו” לי להיות עם הבת שלי כי הייתי אחרי ניתוח.
הרגשתי שזה עקום אבל כולם אמרו שככה זה וחשבתי שרק אני קצת משונה. זה היה מזמן ומאז החלטתי שזה לא יקרה לי יותר וגם לא לחברות שלי (אני מספרת לכולן על זה. מי שלא מתאים לה אחלה אבל לפחות שתדע שיש אופציה אחרת).

Shani Boger Hawerstock

אני רק אספר מהחוויה האישית שלי, אפס הפרדה הציל אותי.
עברתי קיסרי אלקטיבי עם תאומים בשבוע 37+5. סבלתי מכאבים אחרי הניתוח והציעו לי לקחת מורפיום אבל אמרו לי שאם אני לוקחת אני לא יכולה לקחת את הילדים. ויתרתי על זה ושמחה עד היום.
סבלתי עוד שעה מכאבים אבל בשניה שהחזקתי אותם הכל עבר.
הורמונים של אחרי הלידה מופרשים במגע עם התינוק, מלהריח אותו, לשמוע אותו, לראות אותו. מבחינתי לא היה לה תחליף ולא היה אף משכך כאבים שעזר לי כמוהם. זה נשמע אולי מוזר, אני אישית ממש לא האמנתי שזה קורה.

Shai Eisenberg Gutman

חוץ מכל מה שאמרו, אני באופן אישי מעולם לא החזקתי תינוק. באפס הפרדה את מקבלת הדרכה כיצד לטפל בתינוק. לי זה מאוד תרם ונתן לי ביטחון כשהגעתי הביתה.

Rita Mintz Futerman

אם את מניקה זה קל יותר, היילוד זקוק לך, גם ככה יקראו ותצטרכי ללכת הלוך ושוב,
את תלמדי יותר על איך להתנהג איתו ומה הוא צריך ולא תגיעי לבית בשוק,
לנוח יום יומיים לעומת מה שתעניקי ליצור הקטן וחסר האונים הזה שחיכית לו כל כך הרבה, איתך הוא הכי בטוח מתגמד לדעתי
(הייתי באפס הפרדה אחרי קיסרי יחד עם בעלי יכולה להגיד שגם לו לדבריו תרם מאוד מבחינת החשש והטיפול בילדה אז עוד ערך מוסף לא פחות חשוב).

Sivan Osi David

ככה הסברתי את זה לבעלי אחרי הילד הראשון:
אם עכשו חס וחלילה נלך לבית חולים ויצטרכו לקלח את איליי או לקחת בדיקת דם או סתם בדיקת רופא היית משאיר אותו לבד?
או נותן לו להיות לילה שלם בלעדיך עם אנשים זרים ?
לא…
אז אותו דבר רק עם תינוק שהרגע נולד שזקוק לחום ומגע ולקול של אמא…

למה בחרת באפס הפרדה?

השאלה הזו נמצאת בסקר הלידה שלנו, ריכזנו כאן חלק מהתשובות.
מוזמנת גם את למלא את סקר הלידה שלנו לאחר הלידה.

Zohar Amario

בעיני זה לא נתפס לי שאנשים שאני לא מכירה ישמרו לי על הילדה, מעבר לזה, היא הייתה חלק ממני והיא עדיין חלק ממני ומה שהיא צריכה זה אותי ולא חדר קר עם מלא תינוקות ואנשים זרים שמטפלים בה.
אני כן יכולה להבין את הקושי בהתחלה ואת הרצון לנוח לפי שמגיעים הביתה, אבל כמו שאני לא אתן לבייביסיטר שאני לא מכירה לשמור לי על הילדה אני לא אשאיר אותה לבד בתינוקיה עם אנשים זרים (לה ולי).

Daniella Shabodiash

רק לקרוא על מה זה אומר נשמע לי הדבר הכי הגיוני שעושים אחרי הלידה. לטובת התינוק ולטובתי ולטובת בעלי בללמוד אותו ואיך לטפל בו מההתחלה ומהעזרה שיש מסביב.

Maayan Malka

כי לתפיסתי תינוק שהיה בתוכי וצמוד אליי 9 חודשים צריך לנחות בצורה רכה לעולם שלנו והדרך הטבעית היא להמשיך להחזיק אותו קרוב ולתת לו מענה כשצריך (ביקרתי בתינוקיה פעם אחת, בשקילת השחרור והיה לי ממש קשה לראות את כל הקטנטנים בוכים ללא התייחסות).

טל כוכב

במהלך ההריון מאוד חששתי ממה שיקרה בגלל הקורונה, חיפשתי מידע והגעתי לקבוצת אפס הפרדה הנפלאה וגיליתי עולם שלם! ממש נפתחו לי העיניים!
אחרי שתי לידות בסורוקה שבשתיהן לקחו לי את התינוקות ובן זוגי היה צריך להלחם בצוות כדי ללוות אותם בתינוקיה ובבדיקות! אז בזכות הקבוצה הזאת הצלחנו ליישם אפס הפרדה! עולם אחר!

Reut Elimelech

הרצון שלנו להכיר את התינוקת וללמוד איך לטפל בה בזמן שיש צוות רפואי זמין לשאלות ותמיכה.

Reut Elimelech

בגדולה שלי לא עשיתי אפס הפרדה והתחרטתי על זה, בלידה הנוכחית החלטתי שאני מנסה וברוך ה’ ההחלטה הכי טובה שעשיתי.

יולדות אלו ביקשו להשאר באנונימיות.

לא היו הרבה אופציות. הייתי אחרי קיסרי. התינוקייה פעלה רק חלק מן השעות בגלל הקורונה והייתי חייבת שבעלי יהיה לידי כל הזמן.
בדיעבד זו הייתה חוויה מעולה לעומת הלידות הקודמות אחרי קיסרי בהם לא איפשרו לי להיות בביות מלא או אפס הפרדה מהתינוק אחרי קיסרי בגלל נוהל של בית החולים.

זו הפעם השניה שמיישמת אפס הפרדה – חלק מזה בעקבות הפרדה שהייתה לי מאוד טראומטית בלידה הראשונה עם הרבה מידע שקיבלתי מהדף הנהדר של אפס הפרדה.
מבחינתי אין אופציה אחרת למעט אפס הפרדה וזה היה שיקול מרכזי עבורי בבחירת בית חולים והתנהלות בלידה.

מאמינה שזו הדרך הנכונה.
הרצון לתת את המענה הטוב ביותר במהירות הגדולה ביותר לתינוק שלי מתאפשר רק באפס הפרדה.
היכולת לשלוט על מה קורה איתו בכל רגע נתון.
וזו גם הכנה למה מצפה בבית, רק שיש לך ביומיים הראשונים תמיכה מקצועית.

בלידה הראשונה שלי הופרדתי בלילה הראשון וזה היה קשה. כל שעתיים הגעתי לתינוקיה לילדה אז אפס הפרדה זה הדבר הטוב ביותר עבורי ובשבילי כדי להיות רגועה ולהצליח בהנקה.

כשהיינו בסיור לפני הלידה הגענו לתינוקיה והיו שם תינוקות שפשוט צרחו ולא קיבלו טיפול הולם לדעתינו. אז גמלה בליבינו ההחלטה שאין מצב שנשאיר בתינוקיה.

עבודה בעבר בתינוקיה וההבנה שלא משנה כמה האחות תהיה טובה ותרצה היא לא תטפל בתינוק שלי כמו שצריך.

פחדתי לשים אותה עם הרבה תינוקות אחרים בגלל הקורונה, העדפתי שהיא תהיה איתי.

זו לידה שלישית שלי, יישמתי אפס הפרדה בלידה השנייה והשלישית. בראשונה לפני 6 שנים לא הייתה מודעות לכך, ומצאתי את עצמי עושה שעונים מעוררים על מנת ללכת לתינוקיה 3 פעמים בלילה כי אני רציתי להניק ולהיות עם התינוק שלי. הרגשתי קושי גדול שהוא לא היה לידי בכל שעות היום והלילה, אחרי לידה ראשונה לא ידעתי שאני יכולה לבקש אחרת.

אני מרגישה שאפס הפרדה מועיל לא רק לתינוק מהסיבות הברורות אלא גם לי באופן אישי, להחלים מהלידה (זו לידה שנייה ואני מיולדות הבזק), מאפשר לי גופנית ומנטלית להכנס לשלב הבא. אני גם מניקה אז הקרבה הזאת מאפשרת לי להכיר את הילדים שלי ואת הצרכים שלהם ודרכי הביטוי שלהם בצורה הטובה ביותר ומקל עלי לזהות מתי ומה הם בדיוק צריכים.